Get Adobe Flash player

Openingstijden

Geopend op

dinsdag, donderdag  & zaterdag

van 9:00 uur tot 17:00 uur

Trimbeurten
alleen op afspraak!

 

Nadat u uw hond op het afgesproken tijdstip gebracht heeft, ondergaat uw hond een complete schoonheidsbehandeling! De behandeling bestaat uit wassen, drogen, nagels knippen, overtollig haar uit de oren verwijderen, anaalklieren controleren, vacht in model brengen, een geurtje op en een koekje mee voor onderweg.

 

Zodra uw hond er weer helemaal top uit ziet mag u uw hond weer op komen halen!

 

Indien u wenst mag u ook tijdens de trimbeurt aanwezig zijn, wat een aantal hondenbezitters zeer op prijs stellen!

 

Wassen en föhnen

Het wassen gebeurt door middel van goede, zachte shampoos; hiervan wordt de vacht lekker schoon en gaat uiteraard lekker ruiken. Daarna maken we gebruik van de waterblazer en föhn om de hond goed droog te krijgen. De waterblazer blaast het water letterlijk uit de vacht waardoor hij snel droogt en losse haren en huidschilfers uit de vacht worden geblazen.

 

Kammen en borstelen

Door het kammen en borstelen worden de oude en losse haren verwijderd. Op deze manier ontdek je ook eventuele klitten die direct verwijderd kunnen worden.
Kam of borstel altijd in laagjes, van onder naar boven en let erop dat de kam of borstel tot op de huid van de hond gaat. Vaak blijkt dat u de bovenste laag haren netjes bijgehouden heeft, terwijl daaronder een laag haren zich vervilt heeft op de vacht. Helaas is daar dan niets meer aan te doen en zal de vacht kort geschoren moeten worden.

 

Ontklitten

De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, bij de oksels, binnenkant dijbeen, liezen, snor of baard. Deze zijn meestal te verwijderen met een klittenkam.
Soms is het verwijderen van de klitten geen plezierige ervaring voor de hond. Het is dan beter de klitten weg te knippen en/of te scheren. Het belang van uw hond staat bij ons altijd voorop!

 

Ontwollen

Veel rassen hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht of onderwol genoemd. De meeste eigenaren herkennen het loslaten van deze onderwol als ‘ruien’ (meestal zo’n twee keer per jaar).
Bij het droogblazen van een hond wordt er door de waterblazer al veel overtollig haren uitblazen.

 

Knippen

Bij knippen wordt de vacht ingekort door middel van een schaar. Knippen kan alleen bij een juiste vacht en nadat de hond eerst gewassen en geföhnd is.

 

Plukken

Bij plukken wordt het loszittende dekharen van een ruwharige hond verwijderd. Hiervoor dient uw hond goed plukrijp te zijn. Het haar wordt plukje voor plukje verwijderd, met de haarrichting mee. De meeste honden worden een keer in het half jaar geplukt, strippen kan vier keer per jaar.

 

Effileren

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht door middel van een effileerschaar kan op iedere gewenste lengte. Dit kan met een dubbel getande of met een enkel getande effileerschaar.

 

Scheren

Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort. De lengtes variëren van 2mm tot en met 16 mm.

Trimsalon Wollywood          Dulderstraat 18           4751 WH Oud Gastel          06 30 34 56 83         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.